Happy Island

Exclusieve vakanties op een eiland in de Vinkeveense Plassen

Vissen op de Vinkeveense Plassen

Eiland P2

Niets vermoedend maar met flinke zin reden wij op maandagochtend richting Vinkeveen.
Happy island P2 zou voor 5 dagen ons thuis worden.
De weersverwachting voor halverwege september 2016 was zeer goed. Einde van de week bleek het de warmste september ooit gemeten.

Bij de Klinkhamer konden we onze boten te water laten via de boothelling.
Auto’s kunnen daar gratis en veilig worden geparkeerd. Parkeer je auto wel ter hoogte van de duikschool.
De eerste blik op het water deed ons verbazen. Zulk helder water zie je zelden in Nederland. We zagen direct al een rivierkreeft wegschieten.
Boten vol geladen en op weg gegaan. Het is ongeveer 15 minuten varen.
Onderweg werden we gebeld door Peter waar we waren en werden halverwege opgepikt door deze uiterst vriendelijk eigenaar.

Aangekomen op het eiland waren we blij verbaasd. “Dat dit soort plekken nog bestaan in Nederland”, zeiden we tegen elkaar.
Wat een schitterend eiland, wat een aangenaam paradijs. Een heerlijk flesje rode wijn stond voor ons klaar.
Het is een langgerekt eiland aan 2 kanten omsloten door superhelder water waarin we om het uur verkoeling zochten.
Vanaf het eiland duikt u er zo in. Kinderen kunnen via de glijbaan het water in en voor de waaghalzen is er een hoog duik plateau.
Er staat een knus huisje op het eiland en een caravan waar geslapen kan worden.

Vergeet u niet uw duikbril en snorkel? Want onderwater is er ook veel te zien zoals de Europese rivierkreeft en de rode Amerikaanse rivierkreeften welke prachtige fel rode kleuren hebben. Het is een genot om naar hun dagelijkse bezigheden te kijken. Niet bange baarzen struinen de verticale wand af op zoek naar een wormpje en met een beetje mazzel ziet u een enorme karper of brasem voorbij zwemmen.
Vergeet u ook niet uw hengel mee te nemen? Met de boot kunt u op jacht naar metersnoeken en enorme snoekbaarzen en karpers gaan hier met gemak over de 40 pond.

Peter gaf ons een rondleiding over het eiland en legde ons alles uit. Het eiland is werkelijk van alle gemakken voorzien.
Er is drinkwater welke je kan tappen in het huisje. Er is afwaswater uit de kraan, een compost toilet welke geurvrij is, een koelkast op gas (met simpel vriesvakje) en een kookplaat.
De keuken is voorzien van alle benodigdheden. Pannen, potten, borden, glazen, u verzint het en het staat er.
U kunt in de avond een vuur stoken bij de vuurplaats en u kunt barbecueën.
Er is stroom aanwezig in het huisje welke door de zon geleverd wordt. Je kan je mobiel opladen en een muziekje spelen op de radio. Er zijn voldoende gas en olielampen om het eiland in het donker om te toveren tot een waanzinnig mooi sprookje.

Er zijn kano’s aanwezig waarmee u geruisloos over het water glijd en één wordt met de natuur. Als u zelf geen boot heeft kunt u er een huren bij de eigenaren, een boot is hier zeker een must.
Vuilnis kunt u kwijt op diverse eilanden en boodschappen kunnen gedaan worden in het dorp. Beter is het voldoende eten mee te nemen zodat u niet weg hoeft.
Na 5 dagen van ultiem genot kwam Paul, wederom een uiterst vriendelijke eigenaar , ons gedag zeggen.
Voldaan van deze geweldige dagen reden wij dagdromend terug naar huis.

Wij, Jeroen, Marcel en Melvin raden u dit eiland van harte aan!

Kijk op: www.hollandfishing.nl voor een uitgebreider verslag inclusief foto’s.